Mountain View

All inclusive

2-nätterspaket

KOPPLA AV OCH VANDRA  

Längtar du efter att komma ifrån? Detta paket med två nätter låter dig utforska naturen i din egen takt. Skogs promenader vid de närbelägna bergen vid Sörknatten eller paddling i det lugna vattnet i Dalslands kanal är allt du behöver för att varva ner.

Detta all inclusive-paket inkluderar måltider, kartor, tillgång till kanot samt två nätter i en av Eremitstugorna.

OBS! Nedanstående aktiviteter är bara förslag. Du väljer själv hur du vill spendera ditt vistelse här.

vandring

DAG 1 - RELAX

Ankomst till Swedish Country Living efter 17.00. En välkomst drink väntar på dig och du kommer att visas runt gården med användbar information och tips. På kvällen njuter du av en god middag i en vacker miljö. På kvällen väntar en utsökt middag lagad på lokala råvaror från gården och en avkopplande kväll i Eremitstugan.

 

DAG 2 - UPPLEVA

Efter en avkopplande nattsömn serveras en stor gårdsfrukost. Dags att utforska omgivningen.

Njut av en tur längs den närbelägna Pilgrimsleden i kronprincessans fotspår. Eller vandra till Sörknattens topp och förundras över den mäktiga utsikten. (Läs mer om alternativen nertill).  Hämta ditt matpaket och förbered dig på ditt utomhusäventyr. 

Dagens sköna vandringstur avslutas med en mysig stund framför brasan i stugan.På kvällen bokar vi bord på det närliggande Brasseriet i Håverud ( gäller under sommarhalvåret ).

 

DAG 3 - KONTEMPLERA

Vakna lugn och avslappnad och koka kaffe på utomhuselden. Efter att ha avnjutit din gårdsfrukost kanske det är dags för ett morgondopp, om vädret tillåter.

Klockan 11 är det dags att checka ut och ta med dig alla underbara minnen.

MysigMiljö.jpg
Kängor

Vad vill du uppleva?

Bestiga Bergen

En 20 min bilresa bort ligger Sörknatten ett naturreservat med enastående utsikt från bergstoppen. Sörknatten är känd för att vara en av inspelningsplatserna för filmen ”Ronja” skriven av Astrid Lindgren. Vi kör dig dit för egen upptäcks färd. Området är mycket kuperat och höjden varierar från 50 till 142 meter över havet. Härifrån kan du vandra längst åsen på en rak vandringsled som tar dig till norra änden. En vandring på ca 2 timmar. Vi hämtar dig och tar dig tillbaka till stugan.

Vandra i Kronprinsessans fotspår

Ett annat alternativ är vandring på Pilgrimsleden. En vacker vandringsled som börjar i Vänersborg och sträcker sig 100 km till Edelskogs kyrka i Åmål. Du startar din vandring i Svankila och följer leden till Håverud precis som kronprinsessan Victoria gjorde på sin landskapsvandring 2018. I Håverud kan du utforska den berömda akvedukten. Akvedukten i Håverud är tillverkad av nitade stålplåtar och är unik. Det som gör platsen ännu mer imponerande är det faktum att både en järnväg och en vägbro passerar över akvedukten. Sätt dig ner och koppla av här så kan vi hämta dig och ta dig tillbaka till din stuga.

 

Glida fram på vattnet

Om du föredrar det lugna vattnet i Dalslands kanal , kan du låna en av våra kanoter och glida fram på vattnet.  Att se landskapet från vattnet ger ett nytt perspektiv. Du ser idylliska belägna röda stugor, orörda skogar, pittoreska slussar och spegelklara sjöar. En resa på kanalen är en resa på en av världens vackraste vattenvägar som går genom ett Sverige i miniatyr.

På kvällen njuter du av en utsökt måltid, beundrar den fantastiska solnedgången och har tid att reflektera över allt du har upplevt.

Fler leder finns på Västsveriges vandringsportal här

DETTA INGÅR:

 • Välkomstdrink

 • Frukost på rummet eller utomhus

 • Te, kaffe och vatten på ditt rum

 • Användning av kanot eller kayak med flytväst

 • Lunchpaket

 • Middag på Brasseriet i Håverud

 • Transport till och från vandringsaktivitet

 • Kartor och information

 • Solpanel för laddning av din utrustning

 • Användning av ryggsäck, termos, vattenflaska, ficklampa mm

 • 2 övernattning med stor dubbelsäng

 • Utomhus toalett

 • Vedeldad kamin

 • Utegrill

 • Totala måltider: 2 frukost, 1 lunch, 2 middagar

 

TOTAL PRIS: från 4850 per person (minst två)