top of page

Acerca de

KlimatSmart.jpg

KlimatSmart-paket

Swedish Country Living.png

Två nätter i skogen på ett klimatsmart sätt!

Enligt WWF är de flesta klimatforskare eniga om att den accelererande klimatförändring vi ser i dag kommer från mänskliga aktiviteter. 

 

Därför vill vi erbjuda möjlighet till ett mer Klimatsmart sätt att semestra. Våra eremitstugor har skapats för att visa att man kan både bygga och bo Klimatsmart med en känsla av lyx. Genom att bygga med trä från egen skog, återvunna dörrar, fönster och rena naturmaterial så kan du vara trygg med att ytterst lite miljöpåverkan har gått till byggandet av våra eremitstugor.

 

Även badrummen har en miljötanke då vattnet till duschen kommer från sjön och gråvattnet renas genom växtbäddarna i Orangeriet innan det återgår till naturen. Vägg och golv är gjorda av lera och mättad med linolja, allt för att undvika kemiska tätskikt som inte är nedbrytbara i naturen. Toaletterna separerar urin och fekalier som komposteras och allt tas omhand så näringen återgår till jorden.

 

Elen produceras via solpaneler på stallets tak och vi har även ladd-möjligheter för elbilar.

 

Maten på gården är producerad på plats genom regenerativt jordbruk. Våra grönsaker odlas ekologiskt enligt permakultur-principer. Gården är Eko-certifierad och här serveras kött från egna lamm, får och ankor. Fåren återskapar det unika kulturlandskapet med stora vackra ekar och naturbetesmarker. Djuren flyttas över skogsbetes-markerna på ett sätt som ökar den biologiska mångfalden och kan bidra till en ökad kolinlagring. 

Övernattning för två på en magiskt vacker plats

 • Arkitektritad drömstuga

 • Njut av stillheten i det vackra kulturlandskapet

 • Ta ett morgondopp eller kanottur

 • Hämtning vid stationen eller laddning av egen elbil

 • All mat ingår

Kanot ingår

BOENDE

Välj mellan Skifferhuset och Eremitstugan. Mysiga "off grid"-boenden med plats för 2 personer utan el och vatten men som verkligen känns lyxiga. Här kan man njuta framför en värmande vedkamin och gå från uppkoppling till avkoppling. Varva ner mitt i de gamla kulturmarkerna med hundraåriga ekar och nära till vattnet i Dalslands kanal. Stugorna är byggda med naturmaterial från platsen som trä från egen skog och återbrukat byggnadsmaterial. Ett hållbart sätt för dig att få kontakt med naturen och den du håller kär. Här står tiden stilla och du kan njuta av ren luft och friskt vatten.

Till varje stuga tillhör ett privat badrum med värmegolv, dusch och toalett i Kretsloppshuset där ett cirkulärt vattenrening-system återför vattnet till naturen. 

TRANSPORT

Vi kan erbjuda hämtning med elbil till de gäster som anländer via tåg till Mellerud. Resan är ca 10 km. Här finns också solpaneldriven laddstolpe på 22KW om man föredrar att komma med egen elbil. 

MAT & MILJÖN

Mat, miljö och hälsa hänger ihop. Vi tror på korta leveranser och serverar gärna mat från vår egen produktion eller lokalt ifrån närområdet. Gården är KRAV-certifierad och våra får håller naturbetesmarkerna öppna vilket skapar möjlighet för en ökad biologiskt mångfald. Genom regenerativt jordbruk verkar vi för en ökad jordhälsa. Detta leder till att höja jordens förmåga att anpassa sig till förändrade väder pga klimatförändring och dessutom kan vi bidra till en ökad mullhalt i jorden som skapar förutsättning för en ökad kolsänka (inlagring av koldioxid i jorden) tack vare ett planerat betestryck.

Vi tillämpar en zero-waste policy där matrester ges till djuren på gården eller komposteras.

Våra myskankor är frigående och ger oss ankägg samtidigt som de jobbar med snigel-bekämpning. Hönsen lägger våra frukost-ägg och bearbetar parasiter genom att beta fritt efter fåren i ett mobilt hönshus. Vi odlar våra egna grönsaker med grävningsfria odlingsmetoder enligt regenerativa principer (permakultur).  Grönsakerna gödslas med eget fårgödsel i ett evigt kretslopp. Maten på gården är "härodlad" - med allt från gårdens eget kött från de natur-betande fåren till hemodlade grönsaker. Vi plockar vilda örter och skapar måltidsupplevelser direkt från naturen. 

AKTIVITETER

Här ingår användning av kanot eller kajak när man bor i en arkitektritad eremitstuga. Stugorna ligger lagom nära vattnet och inbjuder till morgon- eller kvällsdopp. Här är en underbar plats att bara vara och återknyta kontakten med naturen eller varandra. Vandringsmöjlighet finns med många vackra pilgrimsleder i närheten. Eller varför inte matlagning i uteköket i kvällssolen med utsikt över vattnet och den storslagna naturen?  

 

TIDPUNKT

Paketet är bokningsbart april - oktober och gäller 2 övernattningar

DETTA INGÅR:

 • Hämtning vid tågstation i Mellerud med elbil eller laddning av egen elbil

 • 2 övernattning i en av Eremitstugorna

 • Frukost på rummet eller i Orangeriet

 • Te, kaffe och vatten på ditt rum

 • Användning av kanot eller kajak med flytväst

 • Lunchpaket

 • Middag serverad i Orangeriet eller uteköket

 • Privat badrum med dusch, toalett & laddningsmöjligher för mobiltelefoner mm. i kretsloppshuset

 • Njut av det enkla livet i eremitstugan och den avkopplade miljön med utemöbler utanför stugorna 

 • Eldstad i stugan

 • Handdukar och filtar

 • Kartor och information

 • Solpanel för laddning av din utrustning

 • Användning av ryggsäck, termos, vattenflaska, ficklampa mm.

 • Utomhus-toalett nära stugan

 • Utegrill

 • Totala måltider: 2 frukostar, 1 lunchpaket, 2 middagar

TOTALPRIS:  5450 kr (per person, minimum 2 personer)

Bra att veta:

Välj stuga vid bokningen. Eremitstugan
eller Skifferhus Hermitage 

Stugorna är utan el men har belysning och värmekälla.

El finns i ditt privata badrum där du kan ladda din elektronik med solel.

Alkoholfria drycker ingår. Ta med eget vin om du vill ha.

I Uteköket finns ett kylskåp, gasolspis och vedeldad pizzaugn.

OBS! Informera oss om matallergier eller specialkost innan bokningen

bottom of page