Eremitstugan växer

Hållbarhet är ledordet för oss och fick oss att fundera på om vi kunde skapa ett mer hållbart sätt för människor att få kontakt med naturen. Att bygga stugor utan el och rinnande vatten men som samtidigt kändes lyxiga. Mitt i de gamla kulturmarkerna men nära till vattnet. Byggd med naturmaterial från platsen som trä och isolerad med fårull och hampa.

 

Men kan man bygga ett mysigt hus med gamla fönster och dörrar?

 

Originalet - Eremitstugan

Byggt av material direkt från den omgivande skogen och isolerat med fårull och hampa har

den första Eremitstugan visat att detta är fullt möjligt och dessutom med en personlig vacker känsla.

Detta eremithus ser ut som det alltid har stått i skogen och här finns gott om plats för två. 

Endast den rena Skandinaviska design i interiören påminner dig om att detta är mer en en enkel stuga. Detta är platsen där man bara kan ”vara”. Med en all inclusive vistelse kan du lämna dina bekymmer bakom dig.

Efter en lyckad första säsong med Eremitstugan är två nya off-grid stugor på gång.

A-frame Hermitage

Det imponerande arkitektritade A-frame Hermitage är en rymlig stuga med 6 meter i takhöjd och cool Skandinavisk interiör design. Den storslagna naturen får du in genom den stora glas- entrén i läckert västerläge. 

Väggarna och taket invändigt är klädda med Björk och Asp tagen direkt från den Dalsländska skogen. Träslagen du hittar rätt utanför stugan. En svävande eldstad ger dig extra mys innan du klättrar upp till sovloftet.

 

Skifferhuset

Skifferhuset har över 4000 skifferplattor uppsatta för hand med skruv. Skiffer fanns kvar på gården och fick nytt liv på denna stuga som ser ut som ett sagolikt pepparkakshus. Sju fönster ger en fin överblick över den lilla vattenspegeln som omges av stora gamla träd. Med en mysig järnkamin kan du värma dig och koka ditt morgonkaffe. Här kan man även njuta av morgonsolen på den rymliga verandan mot öst.

 

Regenerativt vatten system

I linje med våra hållbarhets tankar bygger vi även ett kretslopps hus med privata dusch och torr toaletter. Vattnet tas från sjön och gråvattnet filtreras innan det renas via växter i växthuset och rinner ut i ankdammen.

 

De två nya Eremitstugorna och kretsloppshuset är fortfarande under uppbyggnad och kommer att kunna bokas från juni 2021.

A-Frame_Hermitage
Skifferhuset
OriginalHermitage
Kretslopphuset
TheHermitageHabitat